اخبار روزاسلایدرسبک زندگیسفر به مازندران
هلی قورو؛ خورشت فصل بهار مازنیها

ارمون آنلاین: فصل گوجه سبز یا آلوچه از راه رسیده است؛ میوه پرطرفداری که دهانتان را آب میاندازد. با این میوه میتوان حتی خورشت هم درست کرد. با ما همراه باشید تا هلی خورشت با گوجه سبز را یاد بگیرید.
مواد لازم
این روزها پای نوبرانه خوش آب و رنگ و پرطرفدار گوجه سبز به بازار میوه و سینیهای دستفروشان میوه باز شده است. این میوه کوچک و آبدار، بر اساس یافتههای قدیمی، قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینیها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند.
در بیشتر نقاط ایران بهویژه شمال کشور به گوجه سبز آلوچه میگویند و از این میوه به صورت تازه و پخته در خورشتها استفاده میکنند.
طرز تهیه هلی خورشت با گوجه سبز
اما در مازندران با هلی یا همان آلوچه خورشت هم درست میکنند که به آن «هَلی قورو» یا «هلی خورشت» میگویند.
- برای تهیه این خورشت از گوجه سبز، نعنا خشک، پیاز و سیر و تخم مرغ، شکر، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده میکنند.
- ابتدا گوجه سبزهای شسته شده را همراه ۳ لیوان آب در قابلمه میریزند و به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه میجوشانند تا گوجهها کاملا له شوند.
- گوجه سبزها را از یک صافی یا آبکش رد میکنند تا هسته و پوست آنها گرفته شود.
- سپس پیاز و سیر فراوان را خرد میکنند و با روغن تفت میدهند. کمی زرد چوبه نیز اضافه میکنند.
- در مرحله بعد گوجه سبزهایی که از صافی رد کردهاند به سیر و پیاز اضافه میکنند تا با حرارت ملایم خوب بپزد و جا بیفتد.
- چنانچه آلوچه خیلی ترش باشد به دلخواه کمی شکر هم اضافه میکنند تا خورشت ملس شود.
- سپس نعنا داغ را به آن اضافه میکنند و در پایان دوعدد تخم مرغ به خورشت میزنند.
لینک کوتاه: https://armoononline.ir/?p=25536