- 19489
- ۱۴۰۱/۰۵/۱۰ - ۰۷:۱۶
پختن غذای نذری یکی از محبوبترین سنتهای مسلمانان بهویژه مسلمانان ایرانی است که در جشنها یا سوگواریهای مذهبی به اوج میرسد.
ارمون آنلاین: معمولا به محض اینکه تصمیم میگیرید غذای نذری بپزید، با یک سوال پررنگ مواجه میشوید: «غذای نذری چی بپزم ؟» این مطلب با انواع نذری ساده و محبوب به این سوال جواب میدهد. در ادامه مواد اولیه غذای نذری برای ۱۰۰ نفر بیان شده است، میتوانید با توجه به تعداد مهمانها مقدار مواد اولیه را کم و زیاد کنید.
محبوب ترین غذاهای نذری
خورشت قیمه
مواد لازم برای ۱۰۰ نفر
- گوشت ۱۰ کیلوگرم
- سیبزمینی ۷ کیلوگرم
- لپه ۳ کیلوگرم
- روغن ۴ کیلوگرم
- رب گوجه فرنگی ۵/۲ کیلوگرم
- پیاز ۵ کیلوگرم
- زعفران ۱ مثقال
- هل و گلاب به میزان لازم
- برنج ۱۵ کیلوگرم
چند نکته برای پختن قیمه نذری
۱- لپه را از روز قبل خیس کنید تا سریعتر بپزد.
۲- از دارچین برای خوشطعمتر شدن غذا استفاده کنید.
۳- خورشت قیمه باید حداقل ۴ ساعت روی شعله کم بماند.
۴- رب را با کمی روغن تفت دهید، تا خوشطعمتر شود.
۵- گوشت را بهخوبی با ادویه و پیاز تفت دهید.
خورشت قورمه سبزی
- گوشت ۸ کیلوگرم
- لوبیا ۵/۲ کیلوگرم
- لیموعمانی۲ کیلوگرم
- پیاز ۱۰ کیلوگرم
- سبزی قورمه ۱۰ کیلوگرم
- روغن ۵ کیلوگرم
- برنج ۱۵ کیلوگرم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
چند نکته برای پختن قورمهسبزی نذری
۱- سبزی قورمه را زیاد سرخ نکنید چون خورشت را تلخ میکند.
۲- لوبیاها را از شب قبل خیس کنید و همزمان با سبزی به خورشت اضافه کنید.
۳- برای خوشطعمتر شدن خورشت، میتوانید کمی ترخون به سبزی قورمه اضافه کنید.
۴- سبزی را با روغن جامد سرخ کنید تا خورشت روغن بیشتری بیندازد.
زرشک پلو با مرغ
- مواد لازم برای ۱۰۰ نفر
- مرغ ۳۵ کیلوگرم
- پیاز ۷ کیلوگرم
- رب گوجهفرنگی ۳ کیلوگرم
- زرشک ۲ کیلوگرم
- زعفران ۱ مثقال
- روغن ۳ کیلوگرم
- برنج ۱۸ کیلوگرم
- روغن ۳ کیلوگرم
چند نکته برای پختن زرشک پلو با مرغ
۱- به ازای هر یک مرغ، یک پیاز اضافه کنید.
۲- معمولا برای مراسم رسمی پوست مرغ را نمیکنند ولی بهتر است پوست مرغ را جدا کنید تا غذای نذری سالمتر باشد.
۳- برای چیدن مرغها، اول سینهها را در قابلمه بچینید، بعد رانها را در لایه بعدی بگذارید چون رانها زودتر میپزند.
۴- رب را در روغن تفت بدهید و بعد به مرغ اضافه کنید، این کار باعث خوشرنگ و خوشطعم شدن غذای نذری میشود.
۵- برای خوشطعمتر شدن مرغ، از هویج یا سیب درختی استفاده کنید.
۶- به زرشک کمی شکر اضافه کنید تا ترشیاش رقیقتر شود.
عدس پلو
- عدس ۴ کیلوگرم
- برنج ۱۰ کیلوگرم
- گوشت چرخکرده ۷ کیلوگرم
- روغن ۴ کیلوگرم
- کشمش ۳ کیلوگرم
- زعفران ۱ مثقال
- هل و دارچین به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
چند نکته برای پختن عدس پلو نذری
۱- برنج را از شب قبل در آب و نمک خیس کنید.
۲- زعفران باعث خوشرنگتر و خوشطعمتر شدن عدسپلو میشود.
۳- میتوانید برای تزئین عدسپلو از خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.
آش رشته
مواد لازم برای آش رشته (۱۰۰ نفر)
- لوبیا ۵/۱ کیلوگرم
- نخود ۵/۱ کیلوگرم
- پیاز ۵ کیلوگرم
- سیر ۲ کیلوگرم
- سبزی آش ۲۰ کیلوگرم
- کشک ۲ کیلوگرم
- رشته آش ۶ کیلوگرم
- نعنا به میزان لازم
چند نکته برای پختن آش رشته
۱- نخود و لوبیا را از ۲۴ ساعت قبل در آب خیس کنید.
۲- قابلمهای با سایز مناسب انتخاب کنید تا رشتهها خمیر نشوند.
۳- اندازه سبزی آش باید دو برابر اندازه حبوبات باشد.
۴- صبر کنید آش کمی سرد شود، بعد تزئینش کنید.
شله زرد
- برنج نیمدانه ۳ کیلوگرم
- شکر ۶ کیلوگرم
- زعفران ۵/۱ مثقال
- گلاب ۴ پیمانه
- هل یکچهارم پیمانه
- کره ۳۰۰ گرم
- خلال بادام ۷۰۰ گرم
- دارچین به میزان دلخواه
چند نکته برای پختن شله زرد نذری
۱- برای خوشطعمتر شدن شلهزرد، بهتر است از برنج نیمدانه ایرانی استفاده کنید.
۲- شکر را بعد از پختن برنج اضافه کنید.
۳- اگر شلهزرد سفت شد، کمی آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
منبع: همشهری آنلاین