- 24477
- ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ - ۰۶:۵۰
ارتباط غذا با گردشگری ارتباطی ناگسستنی است. چراکه گردشگر در سفر به نقاط مختلف، چندین وعده غذا در مقصد خود میل میکند. اما گردشگری غذا یا همان شکمگردی سبکی از گردشگری است که در سالهای اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
ارمون آنلاین: در این سبک از گردشگری، توریست به کشورهای مختلف سفر و طعم غذاهای محلی و منحصر به فرد در آن کشور را تجربه می کند. ولی این تجربه فراتر از طعم است. در واقع غذا راهی برای ارائه فرهنگ و آداب و رسوم کشور میزبان به گردشگر است و نقش بسیار مهمی را در شناخت فرهنگ یک جامعه ایفا می کند.
کشور ایران نیز به دلیل تنوع آب و هوایی که منجر به وجود مواد غذایی متنوع شده است و هم چنین دارا بودن اقوام مختلف با فرهنگ و آداب و رسوم مخصوص به خود، از تنوع غذایی بالایی برخوردار است.
این تنوع غذایی می تواند بستر مناسبی برای رشد و توسعه گردشگری غذا در کشور باشد. ایران بیش از ۲۵۰۰ نوع غذا و ۱۰۹ نوع نوشیدنی و انواع نان و شیرینی را داراست که تجربه هریک از آنها برای گردشگران داخلی و خارجی جذاب و وسوسه کننده است.
ما در ادامه قصد داریم شما را با بهترین مقاصد گردشگری غذا در ایران آشنا کنیم تا در سفر به هر یک از این مناطق از تجربه غذاها و خوراکی های محلی آن غافل نشوید. با ما همراه باشید.
گیلان
یکی از مقاصد گردشگری غذا در ایران، استان گیلان با ۴۰۰ نوع غذا و خوردنی محلی و سنتی است که بین گردشگران داخلی و خارجی شناخته شده است.
مردم گیلان اهمیت زیادی به غذا می دهند و هر غذایی با مواد اولیه مختلف مزه ای جدید در گیلان دارد. از جمله غذاهای معروف گیلان می توان به میرزا قاسمی، کولی، آلو مسما، ترش تره و باقلا خورش، سیر قلیه و اناربیج اشاره کرد.
فارس
ذوق و هنر نه تنها در جاذبه های گردشگری استان فارس و شهر شیراز بلکه در نحوه درست کردن غذاهای محلی این شهر نیز به چشم می خورد.
غذاهای سنتی شیراز معمولا ترکیب فوق العاده ای از طعم های مختلف دارد. از غذاهای معروف شیرازی میتوان کلم پلو، یخنی نخود، دوپیازهآلو، شیرازی پلو، آش سبزی و آب پیازک را نام برد.
در کنار این غذاهای خوشمزه، سالاد شیرازی از جمله معروف ترین خوراکی شیرازی ها بر سر سفره است که نه تنها در سفره خانواده های ایرانی جا باز کرده است بلکه بسیار مورد استقبال گردشگران خارجی نیز قرار میگیرد.
مازندران
مازندرانیها نیز مانند گیلانی ها غذاهای محلی بسیار خوشمزه ای دارند. برخی از غذاهای محلی بین این دو استان مشترک است اما برخی از این غذاها را به طور خاص متعلق به مازندران یا گیلان میدانند. تعدادی از غذاهای خوشمزه مازندران عبارتند از:
خورش ناردون، مرغ شکم پر، کدوبره و کئیپلا. در این بین ممکن است نام کئیپلا کمتر به گوشتان خورده باشد. در لهجه مازنی به کدو حلوایی، کئی میگویند و کئیپلو نیز یک پلو مخلوط خوشمزه است که با کدو حلوایی، پیاز، گوشت چرخ کرده، برنج، زیره و ادویه تهیه میشود.
خوزستان
با سفر به خوزستان به دنیای غذاهای خوش عطر و بو پا می گذارید. ترکیب مواد غذایی محلی با ادویه های مختلف ترکیبی رویایی از غذاهای محلی خوزستان می سازد.
اگر طرفدار پروپاقرص غذاهای پرادویه و تند هستید بهترین مقصد گردشگری برای شما، خوزستان است.
در این منطقه شما می توانید غذاهایی همچون سمبوسه، فلافل، پاکورا، قلیه ماهی، امگشت، ارده پلو، برشک، قلیه تخم مرغ و نون چربی را نوش جان کنید. نون چربی در واقع از غذاهای مشهور دزفول در استان خوزستان است.
برای تهیه این غذا یک خورش خوشمزه درست میکنند، خورشی که از گوشت، نخود، پیاز و رب درست شده است. سپس آب خورش را در یک ظرف بزرگ میریزند و نان لواش داخل ظرف میگذارند. نانها را خوب به آب خورش که چرب هم هست، آغشته میکنند. بعد در بشقابها تکههای نان چرب شده را میگذارند و رویش خورش میریزند.
اصفهان
نصف جهان ایران مقصدی متفاوت برای غذا است. غذاهای محلی اصفهان اغلب بدون برنج و به صورت تیلیت سرو می شوند. در واقع اصفهانی ها هم خوش خوراکند و هم غذاهای بسیار خوشمزه.ای دارند.
اگر اصفهان را به عنوان مقصد خوشمزه خود انتخاب کردید، غذاهایی مثل بریانی، خورش ماست، به.پلو، یخنهترش، ماش و قمری و قیمه ریزه نخودچی را از دست ندهید.
مشهد
مشهد نه تنها یک مقصد زیارتی برای گردشگران است بلکه میتواند مقصد شکمگردی نیز باشد. اگر شما هم یکبار شیشلیک و شلهمشهدی را امتحان کرده باشید قطعا مشهد نیز جزو مقاصد محبوبتان برای گردشگری غذا است.
البته اینها تنها دو نمونه از غذاهای محلی مشهد هستند و غذاهای خوشمزه ای مثل رشته پلو، آش لخشک، قورمه گوسفندی، شیر برنج، دیگچه مشهدی، اشکنه قوروت و دیزی سنگی نیز در مشهد منتظر شما هستند.
کرمانشاه
غذاهای محلی کرمانشاه در کمتر استانی طبخ می شوند بنابراین تجربه طعم اصیل غذاهای محلی کرمانشاه تنها در خود این مقصد خوشمزه امکانپذیر است.
دنده کباب یکی از معروفترین غذاهای محلی کرمانشاه است که بیشتر شما با آن آشنایی دارید اما در کنار این کباب لذیذ بهتر است با غذاهایی مثل سیب پلو، خمار آشی، شلمین، آش عباسعلی و پرشت نیز آشنا شوید.
تبریز
تبریز یکی دیگر از مقاصد خوشمزه در ایران است که آوازه کوفته.هایش هوش از سر آدم میبرد. همچنین این منطقه به خاطر کوهستانی بودن و رویش گیاهان خاص در کوه هایش آش های معروفی چون آش کلم قمری، آش اوماج، آش ماست و …، نیز دارد.
قشم
جزیره قشم بیشتر به خاطر سواحل زیبا و جاذبه های گردشگری فراوانش معروف است و شاید کمتر کسی را سراغ داشته باشید که جز کباب بز که معروفترین غذای محلی قشم است در سفر به قشم غذای محلی دیگری را چشیده باشد.
در صورتی که قشم با داشتن غذاهایی نظیر عنکاس، زیبون، کلمبا، ماهی برشته، پودینی کوسه، کوکو ماهی شیر و کاتوغ، میتواند مقصدی خوشمزه و البته متفاوت برای گردشگران و دوستداران غذاهای دریایی باشد.
بندرعباس
شهرهای جنوبی کشور با مردمان خونگرم و مهماننوازش شناخته میشود این گرمی و صمیمیت را در طعم غذاهای این منطقه نیز میتوان به راحتی حس کرد.
غذاهای سنتی مثل برنج دیشو، مهیاوه، هواری پلو، موفلک و بلالیت که احتمالا اسم آنها را کمتر جایی شنیده اید و در منوی رستورانهای شهرهای بزرگ پیدا نکردید لذت سفر شما به بندرعباس را به عنوان یک مقصد گردشگری غذا دوچندان خواهد کرد.
لینک کوتاه: https://armoononline.ir/?p=24477