- 24100
- ۱۴۰۱/۱۲/۰۸ - ۰۰:۲۰
«چشمانی بسته به رویای طعمهای ایرانی سفر کنید» نشانی است که وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران از آن به عنوان شعار میز گردشگری خوراک رونمایی کرده است.
ارمون آنلاین: این رونمایی در نشست هماندیشی میزهای تخصصی گردشگری خوراک و آیین رونمایی از رویدادهای بینالمللی، ملی و استانی فدراسیون گردشگری خوراک انجام شده است.
مصطفی فاطمی فیروزآبادی در این نشست با بیان اینکه ورود به گردشگری تخصصی و فعال شدن میزهای متنوع تخصصی از جمله خوراک، ورزشی، فرهنگی، کودک، معلولین و سالمندان، پویایی بیش از پیش بخش خصوصی و فعالین گردشگری و نیز مقاومت بیشتر در مقابل نوسانات بازار و بحرانهای گردشگری را در پی داشته است، گفت: «رونق دوباره گردشگری داخلی در ماه گذشته با توجه به تعداد زیاد تعطیلات، همراهی و تعامل تشکلهای تخصصی و بخش خصوصی، تکمیل ظرفیت اقامتی و اسکان اضطراری در بسیاری از استانها را در پی داشته است که در تحقق این دستاورد مهم، فعال شدن شاخههای متنوع گردشگری تخصصی بسیار تاثیرگذار بوده است.»
فاطمی که مسئولیت مدیرکلی دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را بر عهده دارد، برنامههای سال آینده حوزه گردشگری خوراک را متنوع عنوان کرد.
او گفت: «با پیوند میزهای تخصصی گردشگری از جمله حوزههای خوراک و کودک و یا خوراک و سالمندان طیف گستردهای از مخاطبان و گردشگران با موضوعات متنوع گردشگری آشنا خواهند شد و گامی دیگر به سوی توسعه گردشگری داخلی برداشته میشود.»
بر اساس تعریف انجمن جهانی سفر و غذا (World Food Travel Association)، گردشگری غذا (Food Tourism) بهمعنی سفر برای چشیدن طعم غذاهای یک مقصد با هدف برقراری ارتباطی حسی با آن مقصد است.
در واقع گردشگری غذایی که بهعنوان «گردشگری آشپزی» (Culinary Tourism) نیز شناخته میشود، نوعی از سفر کردن است که با تجربههای منحصر به فردی از خوردن و آشامیدن همراه میشود.
راهاندازی تیم ملی گردشگری خوراک، کارگاه اصول تغذیه گردشگران سلامت و بیماران خارجی، جشنواره بینالمللی رسانه و گردشگری خوراک ایران و ارمنستان، تور گردشگری خوراک یزد، جشنواره ملی مسابقه آشپزی افراد تاثیرگذار دارای معلولیت، برپایی مدرسه عالی مهارتی گردشگری و هتلداری متخصصین ایران، آیین رونمایی از شهر متاورسی گردشگری خوراک تهران، نخستین نمایشگاه گردشگری خوراک و سوغات اقوام ایرانی منطقه آزاد انزلی، برگزاری جشنواره ملی مسابقه آشپزی افراد تاثیرگذار دارای معلولیت، برنامه کودک، طبیعت و غذای سالم از جمله برنامههای میز گردشگری خوراک در سال ۱۴۰۲ عنوان شده است.
فدراسیون گردشگری خوراک در پاییز ۱۴۰۰ تشکیل و در زیر مجموعه آن، چهار میز گردشگری خوراک ایرانی، خوراک ملل، نان و شیرینی، گرمنوش و سردنوش تعریف و شروع به کار کرد.
همچنین اولین جشنواره پیوند فرهنگ و گردشگری خوراک ایران در ارمنستان با همکاری فدراسیون گردشگری ارمنستان در شهر سیسیان و جشنواره گردشگری خوراک در مسجد کبود شهر ایروان با همکاری سفارت ایران در ارمنستان برگزار شد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) درباره گردشگری غذا، یک مسافر بیش از یک سوم از هزینه سفر خود را صرف غذا و نوشیدنی میکند. این نشاندهنده اهمیت گردشگری غذا در سراسر دنیا است.
از سفرهای تفریحی گرفته تا سفرهای کاری و تجاری، غذا و نوشیدنی هیچگاه از سفرها جدا نمیشوند و در واقع، کشف و شناخت غذاهای جدید همیشه بخشی از سفرها بوده است.
ایران با دارا بودن گوناگونی فرهنگ ها و البته فرهنگ غذایی متنوع، پرشمار و منحصر به فرد، از ظرفیت بالایی در جذب گردشگران جهان و علاقه مندان گردشگری خوراک برخوردار است.
لینک کوتاه: