- 16059
- ۱۴۰۰/۰۶/۰۴ - ۰۴:۲۲
تصور ما از بستنی در ایران، یک خوراکی کودکانه و لذتی چند دقیقهای است که از آن میبریم؛ اما در ایتالیا بستنی یعنی علم و هنر، یعنی درآمد و اشتغال.
بستنی ایتالیایی که ژلاتو نامیده میشود، برای نخستین بار در قرن هفدهم میلادی از مخلوط تخممرغ یخ زده و نوعی کرم تهیه شد.
ایتالیاییها که بستنیخور حرفهای هستند، میگویند این نوع بستنی نسبت به سایر بستنیهای موجود در سراسر جهان از میزان کالری کمتری برخوردار است.
هنر و دانش بستنی در ایتالیای امروز حرف اول را میزند و تنها رقیب جدی بستنی سنتی ایران است.
اما بستنی ایرانی حتی دل ایتالیایی ها را هم ربوده و حتی پاپ ومقامات سیاسی هم مشتری پروپاقرص شعب ایرانی بستنی درکشورخود هستند.
بستنی ایرانی میتواند در معادلات گردشگری ایران نقش پررنگی ایفا کند. نقشی که تاکنون جدی گرفته نشده و در تصمیم گیرها لحاظ نشده است.
بستنی سنتی ایرانی به دلیل داشتن خامه، زعفران و گلاب با سایر بستنیهای مرسوم در دنیا متفاوت است و طعم مخصوص به خود را دارد.
زعفران ایران، رنگ دلربای خود را به بستنی سنتی ایران میبخشد. در حقیقت این دسر فریبنده از ترکیب گلاب، پسته، شیر گوسفند و ثعلب تهیه میشود.
استفاده از پسته و زعفران در تهیه بستنی سنتی آنقدر متداول است که اغلب آن را بستنی پستهای یا بستنی زعفرانی هم مینامند.
یکی از برندهای بستنی ایرانی که توجه گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده، بستنی است که تنها یک شعبه در یک روستای ایران آن هم در استان البرز دارد.
بستنی گله برغان که فقط در دکان بسنتی گل و بلبل عمو مجید گلدار سرو می شود و دومی ندارد.
عمو مجید خالق اولین بستنی ثبت شده ملی است که همهی کارهای تولید این بستنی را با دست انجام میشود.
در مغازه گل و بلبل خبری از ماشین بستنی سازی نیست و همه چیز رنگ وبوی گذشته را دارد؛ به همین خاطر است که بستنی “گَلِه” برغان در آن سوی مرزها هم طرفدار دارد و جهانی شده است.
گردشگران از هر کجای ایران و جهان پرسان پرسان تا مغازه کوچکدر روستای برغان میآیند و یک کاسه از بستنی مخصوص، را نوش جان میکنند
این بستنی که اینگونه در جهان شهره شده شامل شیر، شکر، ثعلب و مخلفات مخصوص است که در بشکهای گالوانیزه به مدت چهار ساعت با پارویی از جنس گردو توسط عمو مجید هم زده میشود و تمام مدت تشتی از یخ زیر این بشکه قرار دارد و میشود بستنی خوشمزه، که امروز در میراث ناملموس فرهنگی کشور به ثبت ملی رسیده و از خوردنی های خوشمزه برغان است .
منبع: عصر میزبان