اخبار روزاسلایدرجامعه و اقتصاد

۱۰۰ روستا، یک سالن؛ سهم ناچیز چهاردانگه ساری از زیرساخت ورزشی

زیرساخت‌های ورزشی مازندران هنوز برازنده این استان نیست.

 

 

 

ارمون آنلاین: زیرساخت‌های ورزشی مازندران به عنوان استانی که سهمی پررنگ در افتخارآفرینی برای ایران دارد، هنوز برازنده این استان نیست و حتی در برخی نقاط استان می‌توان محرومیت از فضاها و امکانات ورزشی را به وضوح مشاهده کرد؛ مانند بخش کوهستانی چهاردانگه از توابع شهرستان ساری با حدود ۱۰۰ روستا، ورزشکاران شاخص ملی و برگزاری مسابقات منظم محلی که سهمش از زیرساخت‌های ورزشی فقط یک سالن و چند زمین غیراستاندارد است.

 

 

سرانه ورزشی مازندران طبق داده‌های رسمی که در روزهای اخیر حسین بریمانی مدیرکل ورزش و جوانان این استان اعلام کرد، حدود ۱.۷ متر مربع است. آماری که اگرچه در مقایسه با برخی استان‌ها و میانگین کشوری مطلوب به نظر می‌رسد، اما نسبت به ظرفیت‌ها و استعدادهای ورزشی مازندران و میزان افتخارآفرینی ورزشکاران این استان در عرصه‌های بین‌المللی و جهانی مطلوب نیست.

 

به گفته بریمانی در حال حاضر ۳۵ طرح‌ورزشی نیمه‌تمام باپیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در این خطه از شمال وجود دارد که برای تکمیل آن به چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است. این مسوول اضافه کرد که ۳۰۰ خانه ورزشی روستایی مازندران شناسایی شده که طی سال گذشته با حمایت دولت چهاردهم ۱۲۸ خانه ورزشی تجهیز شده است.

 

اگرچه این آمارها از افزایش توجه به رونق زیرساخت‌های ورزشی مازندران خبر می‌دهند، اما در برخی مناطق استان هنوز کاستی‌های حوزه ورزش مشهود است. بخش چهاردانگه شهرستان ساری یکی از همین مناطق است که با وجود بیش از ۱۰۰ روستا، فقط یک سالن ورزشی دارد.

 

 

درخواست‌های ورزشکاران این بخش کوهستانی برای افزایش توجه به زیرساخت‌های ورزشی این منطقه طی روزهای اخیر «عالیه زمانی کیاسری» نماینده مردم ساری و میاندورود را پای صحبت‌های ورزش‌دوستان چهاردانگه کشاند.

 

 

این نماینده مجلس با اشاره به جایگاه ورزش چهاردانگه در سطح جهانی، آسیایی و تیم‌های ملی، از محرومیت جدی بخش چهاردانگه در حوزه زیرساخت‌های ورزشی انتقاد کرد و گفت: بخش چهاردانگه متاسفانه حتی از حداقل امکانات ورزشی هم بهره‌مند نیست. کل بخش چهاردانگه فقط یک سالن ورزشی به نام سالن زنده‌یاد کردان در شهر کیاسر دارد. این در حالی است که ما با بخشی وسیع و پرجمعیت مواجه هستیم؛ بخشی با حدود ۱۰۰ روستا، اما امکانات ورزشی آن حتی به اندازه یک روستا هم نیست.

 

 

 

۱۰۰ روستا، یک سالن؛ سهم ناچیز چهاردانگه ساری از زیرساخت ورزشی

زمین فوتبال بدون رختکن، سرویس و جایگاه تماشاگر

 

 

زمانی کیاسری مهم‌ترین محل برگزاری مسابقات فوتبال چهاردانگه را زمین‌های «سرماسر» و «هفت‌خال» معرفی کرد و گفت: این زمین‌ها تقریبا محل حضور همه چهاردانگه‌ای‌هاست؛ چه آن‌هایی که ساکن منطقه هستند و کسانی که در خارج از بخش زندگی می‌کنند. اما این زمین فقط یک زمین است؛ نه رختکن دارد، نه سرویس بهداشتی، نه جایگاه مناسب برای تماشاگران، نه آب و نه حتی شرایط اولیه‌ای که بتوان آن را برای برگزاری یک مسابقه رسمی و ایمن مناسب دانست.

 

نماینده مردم ساری و میاندورود با اشاره به ناهمواری سطح زمین و نبود امکانات ایمنی، خاطرنشان کرد: فقط بخشی از زمین فنس‌کشی شده و بارها بازیکنان در آن دچار آسیب شده‌اند. وقتی یک زمین از حداقل ایمنی برخوردار نباشد، هر لحظه ممکن است آسیبی جدی، جوانان را برای مدت طولانی از ورزش دور کند.

 

وی زمین فوتبال «سرماسر» در کیاسر را نیز دارای وضعیتی مشابه توصیف کرد و افزود: آنجا هم عملا فقط یک زمین است و از امکانات پشتیبان خبری نیست. در کنار این‌ها، یک زمین چمن مصنوعی نیز در داخل شهر کیاسر داریم که با پیگیری‌های انجام‌شده و از محل اعتبارات باقی‌مانده، کار احیا و تقویت آن دنبال شده و اکنون رختکن و سرویس آن در حال ساخت است.

 

 

۱۰۰ روستا، یک سالن؛ سهم ناچیز چهاردانگه ساری از زیرساخت ورزشی

 

 

زمانی کیاسری با تاکید بر این‌که چهاردانگه منطقه‌ای پر استعداد است، تصریح کرد: ما در رشته‌های مختلف ورزشی اعم از کشتی، شمشیربازی، فوتسال، موتورسواری و برخی رشته‌های دیگر، به ویژه در فوتبال چهره‌های شاخصی به سطح ملی معرفی کرده‌ایم که امید عالیشاه و سامان فلاح جزو آن‌ها هستند. وقتی منطقه‌ای چنین ظرفیتی دارد، این پرسش به‌صورت جدی مطرح می‌شود که چرا باید تا این اندازه مغفول بماند.

 

به گفته وی، بخشی از این وضعیت به نبود مطالبه‌گری مؤثر و پیگیری جدی از سوی متولیان امر برمی‌گردد. وی گفت: مطالبه مردمی همیشه وجود داشته و جوانان و نوجوانان ما همواره خواهان امکانات ورزشی بوده‌اند، اما این مطالبه باید از سوی متولیان امر، از سطح بخش و شهرستان تا مرکز استان، و همین‌طور از سوی پیشکسوتان و مسئولان محلی، با جدیت بیشتری دنبال می‌شد.

 

نماینده ساری و میاندورود با اشاره به ضرورت توجه به موقعیت ویژه چهاردانگه در سیاست‌گذاری‌ها گفت: چهاردانگه از نظر وسعت، جمعیت، موقعیت جغرافیایی و حتی تعداد قهرمانان و افراد نام‌آور در سطح ملی، منطقه کوچکی نیست. اگر در توسعه ورزش استان مازندران و به ویژه شهرستان ساری، حتی یک برنامه حداقلی و کاربردی وجود داشت، امروز نباید وضعیت چهاردانگه این‌گونه می‌بود که فقط یک سالن و چند زمین غیراستاندارد داشته باشد.

 

 

۶۰ تیم فوتسال در بخشی که سالن ندارد

 

زمانی کیاسری افزود: در این بخش مسابقات و برنامه‌های منظم و مدون ورزشی در طول سال برگزار می‌شود و روستاهای مختلف در آن شرکت می‌کنند. در حوزه فوتسال هم با وجود این‌که بخش سالن مناسب ندارد، مسابقات در سه رده برگزار می‌شود و بیش از ۶۰ تیم در آن حضور دارند. این یعنی با وجود همه کمبودها، نشاط، امید و انگیزه در میان جوانان ما همچنان زنده است.

 

۱۰۰ روستا، یک سالن؛ سهم ناچیز چهاردانگه ساری از زیرساخت ورزشی

 

 

وی با قدردانی از روحیه جوانان و نوجوانان منطقه گفت: نوجوانان و نونهالان ما سختی مسیر را به جان می‌خرند، به محل مسابقات در شهر ساری رفت‌وآمد می‌کنند، خسته نمی‌شوند و همچنان پای کار ورزش می‌مانند. این روحیه بسیار ارزشمند است و واقعا ضروری است همه کسانی که در حوزه مدیریت، تامین اعتبار و اجرا مسئولیت دارند، به اندازه این جوانان احساس مسئولیت کنند.

 

 

وعده آغاز اجرا تا سه ماه آینده

 

نماینده مردم ساری و میاندورود با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای ساماندهی مطالبات گفت: ما تلاش کردیم مطالبات موجود را ساماندهی و اولویت‌بندی کنیم. در بازدیدهای میدانی مشخص بود که ۲ نقطه اصلی یعنی زمین هفت‌خال و زمین سرماسر نیازمند توجه فوری هستند و برنامه‌ریزی لازم برای تامین اعتبار و قرار گرفتن این نیازها در فهرست اعتبارات انجام شده است.

 

زمانی کیاسری درباره اقدامات اساسی پیش‌بینی‌شده برای این بخش گفت: تکمیل رختکن و سرویس‌های بهداشتی زمین‌های ورزشی، تعمیرات اساسی سالن کردان در کیاسر به عنوان تنها سالن سرپوشیده بخش و ارتقای زمین چمن مصنوعی کیاسر با ادامه تکمیل زیرساخت‌های آن از جمله اقداماتی هستند که به زودی آغاز می‌شوند. اگر نیاز به اعتبار بیشتری هم باشد، برای آن پیش‌بینی لازم انجام خواهد شد. موضوع آب و روشنایی این مجموعه‌ها نیز از جمله مسائلی است که باید هم‌زمان حل شود.

 

وی افزود: پیش‌بینی ما این است که حداکثر ظرف سه ماه آینده، فرآیند اجرایی این برنامه‌ها آغاز شود تا از سال آینده، مسابقات و فعالیت‌های ورزشی در شرایط مناسب‌تر و با امکانات قابل قبول‌تری برگزار شود.

 

نماینده مردم ساری و میاندورود به نبود برنامه‌ای منسجم برای توسعه ورزش در مرکز استان نیز اشاره کرد و گفت: وقتی هر سال اعتبارات مرتبط با هیئت‌های ورزشی تخصیص پیدا می‌کند، طبیعتا این انتظار وجود دارد که مشخص شود این اعتبارات دقیقا در کجا هزینه شده‌اند، چه سهمی به مناطق محروم رسیده و چه اثری در توسعه زیرساخت‌ها و ورزش همگانی و قهرمانی داشته‌اند.

 

وی با دعوت از چهره‌های افتخارآفرین منطقه برای همراهی و مطالبه‌گری خاطرنشان کرد: ما امروز میراث‌دار مطالبات بر زمین‌مانده هستیم. به‌ویژه در حوزه ورزش چهاردانگه. به همین دلیل از همه عزیزانی که در این عرصه صاحب‌نام هستند، چه قهرمانان ملی و جهانی، پیشکسوتان، مسئولان و خیرین و حامیان، انتظار می‌رود که به میدان بیایند. حضور این افراد می‌تواند به تقویت پیگیری‌ها کمک کند، روند کار را سرعت ببخشد و در بسیاری از موارد از جمله جذب حمایت‌ها و اسپانسرها گره‌گشا باشد.

 

 

زمانی کیاسری با قدردانی از افرادی که داوطلبانه و با دلسوزی در هیات‌های ورزشی چهاردانگه تلاش می‌کنند، به ویژه پیشکسوتان و پهلوانان ورزش گفت: چهاردانگه ثابت کرده که با وجود همه سختی‌ها، ورزش را زنده نگه داشته است. حالا نوبت ماست که این علاقه، ایستادگی و ظرفیت را با اقدام عملی پاسخ بدهیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا