اخبار روزاسلایدرسلامت

ماهی‌تابه خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

وقتی صحبت از ماهی‌تابه می‌شود، احتمالا اولین چیزی که به ذهن‌تان می‌رسد، همان تابه‌های دسته‌بلند است.

 

 

 

ارمون آنلاین: چه یک سرآشپز خانگی باشید و چه آشپزی حرفه ‌ای در یک رستوران لوکس، شناخت انواع ماهیتابه، قیمت ماهیتابه و خرید یک سرویس با کیفیت همواره جزء امور ضروری برای تهیه هر نوع غذایی محسوب می‌ شود. به همین علت، سرمایه ‌گذاری روی این دسته محصولات که از مقاومت و کیفیت خوبی هم برخوردار باشند، حتما ارزشش را دارد.

غذاهای سرخ‌ کردنی از پرطرفدارترین وعده ‌های غذایی هستند که برای طبخ آن ‌ها باید از وسایل پخت ‌و پز مختص سرخ ‌کردنی استفاده کرد. در حال‌ حاضر وسایل زیادی برای طبخ این غذاها وجود دارد؛ مانند وک، باربیکیو و گریل. اما در این مقاله می‌خواهیم راجع ‌به ساده‌ترین وسیله پخت ‌و پز یعنی تابه که در هر خانه و رستورانی وجود دارد صحبت کنیم.

 

معرفی انواع ماهی‌تابه از نظر کارایی

 

 

اجازه دهید ابتدا تابه‌ ها را از لحاظ کارایی بررسی کنیم و ببینیم که آیا در این زمینه چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ آیا این تفاوت روی ماهیت غذا تغییری ایجاد می‌کند؟

ماهی‌تابه وک

 

وُک خلاف بسیاری از تابه‌های موجود، شکلی گرد، عمقی گود و لبه‌های بلندتری دارد. این تابه مخصوص طبخ غذاهای آسیای شرقی است. در اصطلاحات مرسوم اهل بازار، به این وسیله تابه چشم ‌بادامی هم گفته می ‌شود.

اگر می ‌خواهید از تابه وک روی اجاق‌ گاز های معمولی استفاده کنید، بهتر است از پایه مخصوص کمک بگیرید تا حرارت شعله به‌ صورت یکنواخت به کف وک پخش شود. وک از چدن ساخته شده و لازم است که از حرارت زیادی در کوتاه‌مدت استفاده شود تا غذا را گرم یا سرخ کند. در نهایت، غذا آن‌ طور که باید برشته نمی‌شود و فقط اندکی نرم خواهد شد.

 

ماهی‌تابه گریل

 

از پرکاربردترین انواع ماهیتابه در امر آشپزی، تابه‌ هایی مربع‌ شکل دارای روکش تفلون هستند. در سطح این تابه ‌ها شما شیارها و بر آمدگی ‌هایی را می‌بینید که باعث می‌شود هم آب و روغن ریخته‌ شده در آن جمع شود و هم به‌ منظور افزایش جذابیت ظاهری غذا، روی آن نوعی خطوط شکل بگیرد.

 

ماهی‌تابه رژیمی (بدون روغن)

 

تابه رژیمی دارای ۲ سطح است که برای شروع فرایند پخت ‌و پز روی هم قرار می‌گیرند و غذا را می ‌پوشانند. به همین دلیل به این ظرف تابه ۲ طرفه هم گفته می‌شود. سطوح این تابه از جنس چدن یا آلومینیوم با روکش نچسب (تفلون یا گرانیت) است.

 

ماهیتابه رژیمی

 

یکی از سطوح این تابه معمولی و ساده است؛ اما سطحی دیگر به ‌صورت شیاردار و حالت گریلی دیده می ‌شود. این ظرف به تابه بدون روغن هم معروف است؛ چون می‌توان در آن غذا را بدون حتی یک قطره روغن طبخ کرد.

 

ماهی‌تابه ۲ دسته

 

شما اغلب تابه ‌های موجود در بازار را به ‌شکل تک ‌دسته دیده ‌اید. اما یکی از انواع ماهیتابه گرد های موجود در بازار به‌ صورت ۲ دسته طراحی شده‌ است. دستگیره این ظرف از جنس باکالیت است که قابلیت چسبندگی بالایی دارد و به ‌راحتی جدا نمی ‌شود.

تابه ‌های ۲ دسته معمولا بدون نیاز به در ساخته می‌شوند. اما برخی شرکت ‌های تولید کننده به ‌منظور ایجاد تنوعی بیشتر برای برخی مدل‌های خود دری از جنسی شیشه ساخته ‌اند تا در فرایند پخت ‌و پز حرارت را برای مدت ‌زمان بیشتری حفظ کند.

 

معرفی انواع ماهی‌تابه از نظر جنس

 

در این قسمت با ما همراه باشید تا به تحلیل و بررسی نقش جنس و متریال اولیه در تعیین کیفیت تابه بپردازیم. آیا می‌ دانستید جنس تابه تاثیر بسزایی در طعم و رنگ غذای شما دارد؟

 

ماهی‌تابه مسی

 

تابه مسی رسانای گرمای قدرتمندی است. به همین دلیل از آن در طبخ غذاهایی استفاده می شود که نیاز به حرارت خیلی بالا دارند. فلز مس حساس و واکنش پذیر است و پتانسیل این را دارد که با غذاهای اسیدی واکنش نشان دهد. اما از طرف دیگر روکش قلع یا فولاد ضد زنگ آن از تغییر حالت شیمیایی غذا پیشگیری می کند. ذکر این نکته لازم است که شست و شوی ظروف مسی را نمی توان به ماشین ظرف شویی سپرد.

 

ماهی‌تابه چدن

 

از دیگر انواع ماهیتابه موجود در بازار، می‌توان به ماهیتابه هایی اشاره کرد که از جنس چدن ساخته شده اند؛ وزن بیشتری دارند و نسبت به سایر تابه ها مقاوم تر هستند.

تابه های چدنی می توانند دما را به صورت یکنواخت پخش کند و به علت ماهیت درب این ظروف که از جنس چدن هست ارزش مواد غذایی حفظ می شود. تابه های چدنی معمولا دارای روکش نچسب هستند و این روکش باعث می شود شما با کمترین میزان روغن غذای خود را طبخ کنید.

مورد خیلی مهم در اینگونه تابه ها نگهداری آن ها می باشد که نباید مدت زمان طولانی در آب بماند و بلافاصله پس از شستشو خشک شود تا عمر طولانی تری داشته باشند. همچنین این تابه ها نسبت به بقیه تابه ها این مزیت را دارد که بر روی ذغال، روی گاز و داخل فر می توان گذاشت و این یعنی یک محصول و چند کاربرد اساسی.

 

ماهی‌تابه استیل

 

تابه استیل به دلیل برخورداری از کف چدن، رسانای خوب گرماست و می تواند غذا را با درجه حرارت خیلی کم زودتر از سایر تابه ها گرم کند. از دیگر وجوه مثبت این محصول می توان به عدم چسبندگی غذا به سطح آن اشاره کرد. به همین دلیل آشپزهای زیادی تمایل به استفاده از تابه استیل دارند.

وقتی می گوییم ماهیتابه استیل، یعنی بدنه آن از استیل ضد زنگ ساخته شده و فاقد هرگونه مواد مضر شیمیایی است. به همین جهت، هیچ منافاتی با سلامت انسان و طعم غذا ندارد. ماهیتابه استیل دارای سطحی براق و درخشنده است و در صورتی که به درستی استفاده شود، می تواند ظاهر زیبای خود را تا سال های سال مانند روز اول حفظ کند.

 

ماهی‌تابه آلومینیومی

 

از دیگر انواع ماهیتابه می توان به تابه هایی از جنس آلومینیوم رجوع کرد. این محصولات بسیار با کیفیت و ماندگار هستند و در مقابل خوردگی و خراشیدگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.

نکته مهمی که هنگام خرید تابه آلومینیومی نباید از آن غافل شوید، وجود روکش داخلی است. تابه آلومینیومی بدون روکش داخلی برای تهیه غذاهای اسیدی اصلا مناسب نیست. اغلب تابه های موجود در بازار، از آلومینیوم ساخته شده اند و تنها تفاوت آن ها در نوع روکش (تفلون یا گرانیت) است.

 

انواع  ماهی‌تابه از نظر روکش

 

برای اینکه غذای آماده شده به کف تابه نچسبد، روکش هایی به این منظور روی سطح محصول تعبیه می شود که ما در ادامه به ۳ مورد از مهم ترین آن ها اشاره کرده ایم.

 

ماهی‌تابه با روکش تفلون

 

تابه با روکش تفلون بیشترین استفاده را در بین تابه ها دارد و این مسئله از مزایای این محصول همچون کاهش مصرف روغن خوراکی، تمیز کردن آسان و عدم چسبیدن غذا به سطح تابه ناشی می شود.

 

ماهیتابه با روکش تفلون

ماهی‌تابه با روکش سرامیک

 

انواع ماهیتابه با پوشش سرامیکی نچسب، با دوام، ماندگار و سبک هستند و پخش حرارت آن ها به صورتی کاملا یکنواخت شکل می گیرد. برای طبخ غذا در این تابه ها از ابزارهای نرم و ملایم همچون قاشق چوبی یا سیلیکونی استفاده کنید؛ چون پوشش سرامیکی از حساسیت بالایی برخوردار است.

 

ماهی‌تابه با روکش گرانیت

 

تابه هایی با روکش گرانیت به مراتب بهتر از سرامیکی و تفلون هستند. این تابه ها قابلیت چسبندگی خود را تا سال ها حفظ می کنند؛ در برابر ضربه و حرارت مقاومت دارند؛ برای مدت زمان طولانی تری گرما را در خود نگه می دارند؛ هیچ واکنشی به ساختار و طعم غذا نشان نمی دهند و تمیز کردن آن ها بسیار آسان است.

 

جمع بندی

وقتی صحبت از انواع ماهیتابه می شود، احتمالا اولین چیزی که به ذهن تان می رسد، همان تابه های دسته بلندی است که در همه خانه ها و حتی در بازار به فور دیده می شوند. اما اگر قصد خرید جهیزیه یا تکمیل ظروف آشپزخانه منزل یا رستوران خود را دارید، بهتر است بدانید که ماهیتابه ها از نظر جنس، کارایی و حتی روکش در مدل های مختلفی وجود دارند که این مقاله به شما کمک کرد تا آن ها را بشناسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا