- 742
- ۱۳۹۸/۰۳/۰۸ - ۰۱:۵۵
مه می دانیم در تعطیلات وقت بیشتری برای خواندن گیرمان می آید البته اگر این فرصت ها را از دست ندهیم و خواندن را محدود به زمان خاصی نکنیم. معرفی کتاب های لذیذ و خوبی که در طول سال خوانده ام کار سختی ست و نمی دانم از کدام شان شروع کنم تا فراغت سرگرم کننده تری برایتان رقم بخورد اما شاید با یک لیست کوتاه هم بشود
ارمون آنلاین: همه می دانیم در تعطیلات وقت بیشتری برای خواندن گیرمان می آید البته اگر این فرصت ها را از دست ندهیم و خواندن را محدود به زمان خاصی نکنیم. معرفی کتاب های لذیذ و خوبی که در طول سال خوانده ام کار سختی ست و نمی دانم از کدام شان شروع کنم تا فراغت سرگرم کننده تری برایتان رقم بخورد اما شاید با یک لیست کوتاه هم بشود دینم را به کتاب های دوست داشتنی، ادا کنم.
شاید کلیشه ای باشد اما واقعیت این است که مطالعه دریچه ایست برای خوب دیدن، خوب گوش کردن و خوب فهمیدن. پس وقت هایی اگر چه کوتاه را صرف روح تان کنید و کتاب همیشه همراه تان باشد و دلتان برای روزها و شب هایی که می آیند و به سرعت ناپدید می شوند، بتپد.
فرقی نمی کند، آخر شب، قبل از ناهار، قبل از خواب عصرگاهی و یا خیلی از زمان هایی که خودتان می توانید در زندگی تان کشفش کنید را به خواندن اختصاص دهید. به هر حال این تنها شما هستید که می توانید خودتان را به یک کتابخوان تبدیل کنید؛ نه توصیه های دیگران، نه کتاب ها و نه کتابفروشی ها.
۱- پاییز فصل آخر سال است: نسیم مرعشی – نشر چشمه
این کتاب از حال و هوای زندگی سه زن می گوید در دو راهی های انتخاب. از دغدغه زنانی پرده برمی دارد که در گذار از سنت به مدرنیته به تناقض هایی رسیده اند. در این رمان گاه شخصیت ها به فردیت گرایی سوق داده می شوند و گاه از آن فاصله می گیرند. نسیم مرعشی فارغ التحصیل رشته مکانیک از دانشگاه علم و صنعت است. او در سال ۱۳۹۲ موفق به کسب رتبه اول جایزه بیهقی برای داستان «نخجیر» و در سال ۱۳۹۳ رتبه اول نخستین دوره جایزه تهران را برای نوشتن داستان «رود» به دست آورده است.
۲- نه فرشته نه قدیس: ایوان کلیما – نشر نو
کلیما نویسنده برجسته اروپایی ست تا جایی که میلان کوندرا درباره اش گفته: «اگر او نویسنده است من دیگر چه کاره ام.» این رمان شرح زندگی زنی دندانپزشک بوده که دختر نوجوانش گرفتار اعتیاد شده و شوهرش پس از ابتلا به سرطان او را ترک کرده است.
۳- جمال مستور: فاطمه میرزایی – نشر ارغوان طوبی
نویسنده جمال مستور به بیان ویژگیهای زن مسلمان در آموزههای اسلامی و جایگاه و منزلت زن، از لحاظ خانوادگی، اجتماعی وعرفانی پرداخته است و در این راستا با استناد به آیات و روایات معصومین(ع)، بایستههای یک زن مطلوب از دیدگاه قرآن و سنت بیان شده است. نویسنده با توجه به خلقت مساوی زن و مرد از نگاه قرآن، به سیر معنوی و کمال عرفانی زن اشاره کرده و به نقد دیدگاههای فمینیستی در مورد زن و نگاه خصمانه نسبت به مرد پرداخته است.
۴ – در جنگل های سیبری: سیلون تسون – نشر فرهنگ تارا
این کتاب سفرنامه مردی ست که به تنهایی شش ماه را در سیبری و کنار دریاچه بایکال زندگی کرده و تجربیات و مکاشفات درونی و بیرونی اش را به صورت بسیار جذاب و خواندنی درآورده است.
روز نوشت سیلیون تسون را از دست ندهید، کتابی که شما را با نثری شیوا و مسحور کننده به عمق زیبایی های طبیعت می برد. بی تردید بعد از خواندن این کتابِ شگفت، شما هم این کتاب رابه دیگران پیشنهاد خواهید داد.
۵ – از کافه نادری تا کافه فیروز: مهدی اخوان لنگرودی – نشر مروارید
این کتاب بازآفرینی خاطرات جوانیِ مولف است با اهالی شعر و ادب و هنر دهه چهل و پنجاه. با کسانی چون احمد شاملو، منوچهر آتشی، جلال آل احمد، خسرو گلسرخی، حمید مصدق، نصرت رحمانی، رضا برآهنی و …
۶- سه گانه دُن کامیلو ( دن کامیلو و پسر ناخلف، دن کامیلو و شیطان، دن کامیلو بر سر دوراهی ): جووآنی گوارسکی – مترجم مرجان رضایی
ماجرای این سه کتاب در دهکده ای می گذرد در زمان ایتالیایِ بعد از جنگ جهانی دوم. به خاطر طنزهای قوی، عمیق و لحن شاد و سرزنده ای که این کتاب ها دارند، عاشق داستان های دن کامیلو می شوید.
باور کنید جادوی قلم گوارسکی کاری می کند که خواننده هر وقت کوتاهی را برای خواندن و رفتن به دلِ قصه های این سه گانه اختصاص دهد. صد البته باید از ترجمه دوست داشتنی این کتاب هم گفت و به مرجان رضایی یک خسته نباشید جانانه گفت.
۷- برگ اضافی: منصور ضابطیان – نشر مثلث
اگر بخواهید یک کتاب شما را به سفر ببرد، بی آنکه بار و بنه ای ببندید و بلیتی بخرید و هتلی رزرو کنید، این همان کتاب است. یعنی سومین جلد از مجموعه سفرنامه های بسیار دلنشین نویسنده و روزنامه نگار تهرانی.
ضابطیان بعد از سفرنامه های «مارک و پلو» و «مارک و دوپلو»، یادداشتهای پراکنده از مشاهدات و خاطراتش از این سو و آن سوی جهان را به نام برگ اضافی به چاپ رساند.
۸- آمدیم خانه نبودید نسرین ظهیری – نشر ثالث
روایت خانههای مشاهیر ایران نوشته نسرین ظهیری روایتگر وضعیت کنونی خانه ۴۴ تن از نویسندگان، شعرا، هنرمندان و مشاهیر ایران است که در تهران زندگی میکردند.
در این کتاب نویسنده سراغ خانههای بدیعالزمان فروزانفر، عبدالحسین زرینکوب، سعید نفیسی، محمد معین، صادق هدایت، سیمین دانشور، نیما یوشیج، احمد شاملو، اخوان ثالث، فروغ فرخزاد، هوشنگ ابتهاج، ملک الشعرا بهار، حسین منزوی، سهراب سپهری، محمد مصدق ، مهرداد اوستا و….رفته است. نسرین ظهیری محله به محله، کوچه به کوچه و پلاک به پلاک، پرسان پرسان رد خانههای مشاهیر را گرفته و با ساکنان، وراث، همسایه ها، کسبه محل و هم پاتوقیهای مشاهیر به گفتوگو نشسته است.
۹- گورچین: شهره ابدیت – نشر نگاه
قصه زن و مردیست که به دلیل مشکلات ناباروری برای تلقیح مصنوعی به آلمان می روند. ماجرای به دنیا آمدن فرزند و مشکلات پس از آن در این رمان به گونه ای تازه روایت می شود.
نویسنده: رقیه توسلی